La trompetista i cantant Andrea Motis imparteix una classe magistral sobre les grans veus del gènere al Jazz Education Stage, un campus integrat dins el vuitè Jazzing Festival de Jazz de Sant Andreu. Altres artistes com Rita Payés, Scott Hamilton o Dena DeRose també han compartit els seus coneixements amb els assistents, principalment alumnes de la Sant Andreu Jazz Band, entitat organitzadora del certamen.

Compartir la metodologia de la Sant Andreu Jazz Band

El director d’aquesta big band de Barcelona, Joan Chamorro, explica que els tallers complementen els concerts amb l’objectiu de fomentar la comunitat i completar la formació dels participants. Són també una manera de donar a conèixer i d’exportar la seva metodologia. Es tracta d’una manera d’ensenyar centrada a potenciar l’escolta al davant de l’escriptura i prestant atenció a les emocions.

El que interessa és que toquin ara, que gaudeixin, perquè això farà que tinguin ganes de tocar i puguin sentir-se músics ja des del principi
Joan Chamorro, director de la Sant Andreu Jazz Band

Casos d’èxit, com el d’Andrea Motis, formada a la Sant Andreu Jazz Band, han fet créixer l’interès per aquesta metodologia amb els anys. Una cinquantena de persones han assistit presencialment i una vintena han seguit en línia el taller que s’ha impartit a l’Espai Bota, al Centre Cultural de la Fabra i Coats. Motis ha explicat la influència que han tingut en la seva manera de cantar grans intèrprets com Billie Holiday, Sarah Vaughan o Ella Fitzgerald, i ha advertit els assistents sobre la importància de partir d’exemples com aquests per acabar trobant una veu pròpia.