JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "L'alcalde Xavier Trias va fer l'oferiment formal a l'alcalde de Buenos Aires de si la ciutat volia ser la ciutat convidada de la Mercè. Un fet que Buenos Aires va acollir amb entusiasme i amb molta il·lusió." "Ens sembla que Buenos Aires té uns vincles històrics amb Barcelona molt importants. És una ciutat que posa en valor la cultura des d'un punt de vista molt important, la literatura, les arts escèniques, etc. En definitiva, Buenos Aires és la ciutat més europea de l'Amèrica del Sud i em sembla que Buenos Aires i Barcelona tenen també molts punts de contacte des de la perspectiva cultural." "La nostra intenció és que aquests programes de ciutat convidada no siguin episòdics, efímers, que no es redueixin als tres o quatre dies que duri la Mercè. El nostre objectiu és que es creïn sinergies entre els diferents administracions i entre els creadors."

Preparar la ciutat convidada de les Festes de la Mercè no és una tasca fàcil i per això el consistori enllesteix la tria amb antelació. “L’alcalde, Xavier Trias, va formalitzar l’oferiment a l’alcade de Buenos Aires i aquest ha acceptat encantat”, ha assegurat aquest dilluns el tinent d’alcalde de Cultura. Jaume Ciurana ho ha justificat per les connexions històriques i culturals entre ambdues poblacions. “Buenos Aires és la ciutat més europea de l’Amèrica del Sud i té molts punts de contacte amb Barcelona des de la perspectiva cultural”, ha afegit el regidor.

Tot i ser evident que el tango estarà present en la programació d’aquesta col·laboració, Ciurana no ha volgut detallar quina tipologia d’espectacles hi haurà relacionats amb la ciutat argentina. El que sí que n’ha transcendit és que les relacions s’allargaran durant tot l’any, més enllà de la durada de les Festes de la Mercè. “El nostre objectiu és crear sinergies entre creadors i tot el que es pugui fer fora del calendari de les festes serà benvingut”, ha dit.

Però abans que això arribi, els ciutadans gaudiran del convidat d’enguany, Estocolm. El talent suec emergirà durant la Mercè 2014, del 19 al 24 de setembre. Aquest mes d’agost Barcelona va ser la convidada del festival d’estiu estocolmès. Novament, sinergies culturals en marxa.