impacte

La segona edició de l’Impacte!, el Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya, se celebrarà en sis seus repartides per tot Catalunya i oferirà una programació de llargmetratges i curtmetratges centrats en l’activisme social, així com cinefòrums, xerrades, taules rodones i classes magistrals. També hi haurà versió en línia a impactefilmfest.cat i a Filmin.


Quan?

Del 7 al 10 d’abril del 2022.


On?

Als Cinemes Girona de Barcelona, així com al Cinema Truffaut de Girona, el Cinema Edison de Granollers, l’ScreenBox de Lleida, el Centre de Lectura de Reus i els Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell.


Preus

Entrada individual: 7 € / Descompte de Carnet Jove i per a pensionistes: 6 €.



Llargmetratges del festival Impacte!

‘Una declaració d’amor’


Marco Speroni, 2021

En Curtis va anar a parar al corredor de la mort d’una presó nord-americana quan tenia només 22 anys. Durant dues dècades, va esperar el desenllaç fatal, mentre clamava per la seva innocència. Ara, quan les proves l’han exculpat, ha de viure un nou infern: ser lliure, després de tant de temps, i viure en una societat que no creu que no sigui culpable i, per tant, el rebutja.

‘Una família colombiana’


Tanja Wol Sørensen, 2020

Fa anys que la Yira va marxar de Colòmbia i es va instal·lar a Cuba. Ara, torna al seu país natal, en ple conflicte amb les FARC, per retrobar-se amb la seva mare, la Ruby, i per proposar-li que emigri amb ella al Canadà. Però la Ruby no té tan clar això de marxar tan lluny i deixar enrere la seva lluita política.

‘Un viaje hacia nosotros’


Luis Cintora, 2021

El còmic Pepe Viyuela rastreja la memòria del seu avi, un soldat republicà que es va haver d’exiliar en acabar la Guerra Civil Espanyola. A partir del testimoni del seu avantpassat, Viyuela traça un paral·lelisme amb exilis més recents, com el que viu el poble sahrauí, amb qui la seva filla treballa de voluntària.

‘Vàrem venir’


José Vieira, 2021

El 1965, el cineasta portuguès José Vieira tenia sis anys quan va creuar la frontera d’Hendaia. Començava per a ell una experiència traumàtica d’exili que ha volgut plasmar en un documental, que reflexiona sobre la vivència dels que han hagut de marxar de casa seva.

‘Estos muros’


Alberto Pascual Rodríguez, 2021

El cineasta Alberto Pascual troba, en un edifici proper a les vies del tren, a la serra de Madrid, un poema que va escriure de petit. A partir d’aquests versos recuperats, comença una investigació sobre com diverses empreses i particulars es van aprofitar de presos republicans per utilitzar-los com a mà d’obra forçada.

‘La infància d’Imad’


Zahavi Sanjavi, 2021

L’Imad és un nen yazidita de cinc anys que s’ha passat la meitat de la seva vida presoner d’Estat Islàmic. En tot aquest temps, els seus segrestadors li han rentat el cervell i ara que torna a ser lliure els seus ulls basculen entre la innocència de la primera infantesa i l’odi irracional i inculcat cap a la seva mare.

‘Riu avall cap a Kinshasa’


Dieudo Hamadi, 2020

El juny de l’any 2000, la ciutat de Kinshasa, al Congo, es troba enmig de l’enfrontament entre els exèrcits d’Uganda i Ruanda. 20 anys més tard, els supervivents de la Guerra dels Sis Dies de Kinshasa no han pogut ni oblidar ni girar full i perquè se’ls reconegui l’estatus de víctimes d’un conflicte estan disposats a iniciar un llarg viatge a través del riu Congo.

‘El radioaficionado’


Iker Elorrieta, 2020

En Nikolàs és un jove amb autisme que acaba de perdre la mare. Amb les seves cendres sota el braç, viatja fins al seu poble natal amb la idea d’escampar-les al mar, una fita en què l’ajudarà l’Ane, una amiga d’infantesa. Però les dificultats d’en Nikolàs per acabar d’entendre el seu entorn i la seva obsessió per superar-se a si mateix el portaran a situacions fins i tot perilloses.

‘Mal de caña’


Juan A. Zapata, 2021

A la República Dominicana, desenes de milers d’immigrants haitians treballen a les plantacions sucreres de la poderosa família Fanjul. Tot i la feina física que han de realitzar, els treballadors es veuen obligats a allotjar-se en habitatges sense aigua, gas ni electricitat i en condicions de coerció i gairebé d’esclavatge.

‘Barricada: Imatges d’una ocupació forestal’


David Klammer, 2021

El bosc de Dannenrod, a Alemanya, va acollir uns veïns inesperats durant més d’un any: un grup d’activistes ecologistes es va instal·lar en els seus arbres, de més de 30 metres d’alçària, en un seguit de comunitats que volien impedir la destrucció de l’ecosistema per a la construcció d’una autopista.

‘Contemplant la foscor’


Serhii Volkov, 2021

Ucraïna, any 2014. El coronel retirat Vitaliy Galitsyn se’n va al front amb Rússia per defensar el seu país. En un combat, un cotxe bomba el deixa cec i malferit. És llavors quan coneix Denis Petrov, invident de naixement, amb qui comença una campanya per aconseguir que el Govern ucraïnès reconegui els seus drets.

‘Sort’


Effi Weiss i Amir Borenstein, 2021

Impacte!

‘Sort’ és un film que se situa a l’interior del mòdul de càrrega d’un camió. Entre les seves parets metàl·liques s’hi amaguen quatre ugandesos que intenten emigrar, com sigui, fins al Regne Unit. Utilitzant recursos del documental, la narració reprodueix el periple d’aquests quatre joves, interpretats per quatre emigrants reals que reprodueixen per a la càmera les seves vivències.