A Barcelona han sonat durant tres minuts les campanes de la basílica de Santa Maria del Pi, la basílica de la Mercè, l’església de Betlem, l’església de Santa Anna i les de Santa Maria del Mar.

El segon Dia de la Memòria se celebra aquest dilluns coincidint amb el 111è aniversari de la mort del poeta Jacint Verdaguer, però enguany l’homenatge s’ha ampliat a molts altres autors que també han defensat la llengua catalana. Entre el llistat de noms hi ha Joan Salvat-Papasseit, Josep Maria de Sagarra, Joan Maragall o Salvador Espriu. Alguns dels poemes d’aquests escriptors s’han recollit a la ‘Revista del Dia de la Memòria 2013‘. A més de fer-ne una edició digital, també se n’han editat 70.000 exemplars que s’han repartit en escoles amb l’objectiu de treballar-les amb l’alumnat.

En total, una trentena de comarques s’han adherit a la iniciativa i a més del repic de les campanes, també s’han organitzat diverses activitats complementàries arreu de Catalunya. A Barcelona s’ha fet un concert d’orgue a Santa Maria del Mar.