El Palau de la Música programa més concerts que cap altre estiu. El cicle Estiu al Palau ofereix 22 actuacions de música clàssica de petit format (recitals de piano, duets, trios, quartets). 12 són una ampliació del programa, propostes amb voluntat de contribuir a la recuperació del sector cultural i donar suport als músics locals.

El primer concert va tenir lloc l’1 de juliol i el cicle s’allarga fins al 15 de setembre. “La resposta del públic està sent tímida. Fem una crida i animem la gent a gaudir de la música. El Palau és un lloc segur, més que molts altres”, afirma la directora artística adjunta, Mercedes Conde. L’equipament ha pres totes les mesures possibles: l’aforament s’ha reduït a menys d’un terç (500 espectadors màxim) i a l’entrada hi ha catifa desinfectant, solució hidroalcohòlica per rentar-se les mans i es pren la temperatura a tothom qui hi entra.

Goldmund Quartet

El 13 de juliol ha oficiat el Goldmund Quartet, format pels violinistes Florian Schötz i Pinchas Adt, el violista Christoph Vandory i el violoncel·lista Raphael Paratore. És considerat un dels quartets de corda joves més emocionants d’Europa. El seu concert, corresponent al cicle Echo Rising Stars, es va haver de cancel·lar el març passat amb motiu de la covid-19,i s’ha recuperat ara emmarcat també en el cicle Estiu al Palau.

Tanmateix, el cicle Estiu al Palau té un marcat caràcter local. “Pensem que la millor manera de programar ara és tenint en compte els artistes d’aquí, molts dels quals han vist com se’ls cancel·laven la majoria de concerts”, explica Mercedes Conde.