Així sonava aquest matí el Cor Fòrum Vocal. El concert s'ha fet en un escenari insòlit: es tracta del Palau Gomis, un edifici barroc de finals del segle divuit. XAVI SANS, director del Cor Fòrum Vocal "A nosaltres ens falten llocs per actuar. El lloc que ens hem trobat és un lloc magnífic a més a més, i el fet que el públic que ve al museu també pugui gaudir d'uns minuts d'un concert, doncs, trobo que és una idea molt bona." MÍRIAM MARINE "Tinc la possibilitat, després del concert, de poder quedar-me a veure les obres." INÉS BARBAUT "I bé, mirant com està detallat tot podem escoltar música i així és més interessant." EDUARD FERRER "Està molt bé introduir la música que aporta molt públic que coneixerà el museu i segurament tornarà." L'experiència no és nova. El Museu Europeu d'Art Modern ja va introduir-hi el blues, aquest estiu, i el jazz, a la tardor. A més d'actuar com a reclam, la combinació de la música amb l'art figuratiu contemporani enriqueix la visita al museu. JOSÉ MANUEL INFIESTA, director del Museu Europeu d'Art Modern "L'arquitectura, l'escultura i la pintura són iguals que la música, que la dansa. A qui li interessa una cosa li agrada l'altra. Aquesta barreja és la part bona justament, que la gent aprengui a passejar, a veure obres d'art, a escoltar música, a prendre una copa de cava... Tot junt és el que crea una situació de plaer." Aquesta és la primera de les 13 formacions musicals que participaran al Cicle de Cant Coral fins al 28 de desembre i que el Museu Europeu d'Art Modern espera convertir en tota una tradició nadalenca. *** JOSÉ MANUEL INFIESTA, director del Museu Europeu d'Art Modern "Vam tenir aquesta idea amb la voluntat de repetir-la cada any i que acabi sent un clàssic. [...] Jo espero que això realment funcioni i popularitzi el museu, que és la nostra voluntat. El museu és la casa de tots i si no hi ha gent al museu és una caixa buida."

La Coral Pinedenca, de Pineda de Mar, serà la segona a interpretar un repertori enmig d’estàtues, quadres i obres figuratives d’aquest segle. El concert es farà a les 18 hores a la Sala Noble del Palau Gomis, un edifici barroc situat al barri de la Ribera. Els repertoris contindran temes tradicionals, sacres i també peces contemporànies de diversos estils.

L’estrena d’aquest cicle coincideix amb el Dia Internacional del Cant Coral, un esdeveniment mundial que celebra els valors de la solidarita, la pau i la comprensió a través d’aquesta música.