Chiquita Room és un projecte de Laura González, amb el qual expandeix la seva tasca com a editora de llibres artístics o d’artista. El nou espai, ubicat a Villarroel, 25, a Sant Antoni tindrà una programació expositiva continuada, ja sigui amb mostres individuals o amb artistes en residència. L’espai també té una petita biblioteca i disposa d’un espai laboratori, a través del qual González vol compartir amb el barri i la ciutat l’experiència de l’art actual. Aviat vol instal·lar també un laboratori de fotografia analògica i activitats pedagògiques amb diferents col·lectius.

L’art com a forma de vida

Laura González va estudiar periodisme i va arribar a l’art una mica per intuïció. La seva sala d’exposicions és una extensió del projecte Chiquita Ediciones, que va començar el 2013. González ha concebut Chiquita Room no només com a galeria, sinó com a centre d’art i creació contemporanis, que inclou residència d’artistes i un espai més social, amb biblioteca i un piano.

La primera mostra explora la cartografia de Barcelona

Per inaugurar l’espai, la Laura González ha convocat una vintena d’artistes a pensar com seria la ciutat sense el pla Cerdà. Les propostes transiten entre dimensions reals i imaginàries, com en el cas de Març Rabal, que parteix d’un somni en què conflueixen diverses ciutats. Rabal explica que és una manera d’explicar que Barcelona no està feta només de la gent que és d’aquí sinó també dels que venen de fora, que arriben amb els territoris que duen amb ells i les ciutats i cultures que arrosseguen.