Barcelona ja pot dir que té la seva pròpia festa eurovisiva. Aquest dissabte a la nit, gairebé una vintena d’artistes vinculats al festival d’Eurovisió han actuat en una Sala Apolo plena a vessar de públic eurofan. 1.300 persones han presenciat l’inici de la gira europea que fan alguns representants abans de pujar a l’escenari d’Eurovisió, al maig. Per a molts d’ells, les properes parades seran Londres, Amsterdam o Madrid.

El gran reclam de la nit ha sigut l’amfitriona de la festa, l’actual representant d’Espanya 2022, Chanel Terrero. L’olesana ha fet vibrar la Sala Apolo, literalment, amb l’ovació més gran de la nit al seu tema ‘SloMo’. Ha sigut l’encarregada de tancar la primera “preparty” barcelonina tot exhalant un “T’estimo, Barcelona”.

La primera a actuar, però, ha sigut la ucraïnesa Jamala, guanyadora del Festival d’Eurovisió 2016 amb la cançó ‘1944‘ sobre la deportació dels tàrtars expulsats de Crimea per l’antiga Unió Soviètica. Visiblement emocionada ha demanat “estar del costat d’Ucraïna”.

Un tastet del que es veurà a Eurovisió 2022

Pels artistes, ha sigut la primera vegada que presentaven la cançó en directe davant del públic eurofan. És una manera d’escalfar motors de cara a la cita musical europea, que se celebrarà a la ciutat italiana de Torí el 10, 12 i 14 de maig.

Dels representants d’aquest 2022 han actuat: Subwoolfer (Noruega), amb ‘Give that wolf a banana’; Emma Muscat (Malta), amb ‘I am what I am’; Ronela Hajati (Albània), amb ‘Sekret’; Citi Zeni (Letònia), amb ‘Eat your salad’; Monika Liu (Lituània), amb ‘Sentimentai’; Brooke (Irlanda), amb ‘That’s rich’; We Are Domi (República Txeca). amb ‘Lights off’; Vladana (Montenegro), amb ‘Breathe’ o WRS (Romania ), amb ‘Llámame’.

També estava prevista l’actuació del representant de Sant Marino, Achille Lauro, amb ‘Stripper’, però finalment ha sigut baixa per un positiu de covid-19 en el seu equip.

Entrades exhaurides i seguiment per betevé

Les entrades es van esgotar setmanes abans de la “preparty”, però aquells eurofans que ho han volgut han pogut gaudir de la festa eurovisiva en directe a betevé. Des de les 20.30 h fins a quarts de dotze, gairebé tres hores de música en directe.