L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat als ballarins i coreògrafs Cesc Gelabert i Anna Maleras la Medalla d’Or al Mèrit Cultural, el màxim reconeixement de l’Ajuntament en l’àmbit de la cultura. En la mateixa cerimònia també ha lliurat la Medalla d’Or al Mèrit Científic a la Facultat de Nàutica de Barcelona, vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Tal com es va aprovar al plenari municipal del febrer del 2019, Gelabert ha rebut el guardó en reconeixement de la qualitat de les seves creacions i “per haver connectat Barcelona amb la modernitat en el món de la dansa”, mentre que de Maleras l’Ajuntament reconeix “el paper cabdal en la internacionalització de Barcelona com a centre mundial de dansa”.

La Facultat de Nàutica, Medalla al Mèrit Científic

Pel que fa a la Medalla d’Or al Mèrit Científic, el Ple del febrer del 2020 va acordar lliurar-la a la Facultat de Nàutica, amb motiu del 250è aniversari de la institució i per “la seva actuació formativa i docent de qualitat” i per contribuir a “fer de Barcelona una capital marítima”.

En l’acte de lliurament, l’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que “en moments com l’actual, necessitem més que mai l’educació, la cultura, la ciència i les arts” com a generadors de “cohesió i transformació” per caminar cap a “ciutats menys desiguals i més inclusives”.