Són joves promeses de la dansa i vénen d'arreu del món. Només una trentena ha aconseguit arribar a aquesta final i amb una única aspiració: aconseguir una beca que els donarà una oportunitat única de formació. Això els permetrà estudiar en algunes de les escoles de dansa més prestigioses d'arreu del món: Nova York, Chicago, Madrid o Barcelona. ANNA NAVARRO, ballarina "Tinc 17 anys vaig començar a ballar amb 12 anys, que és una mica tard, i m'agradaria guanyar alguna beca en aquest concurs, per això m'hi vaig presentar, perquè aquí a Espanya és una mica difícil aconseguir ballar clàssic i perquè és una disciplina a la qual no es dóna gaire importància." Aquesta és la segona edició d'aquest certamen internacional que va néixer gràcies a una iniciativa privada. GIORGINA RIGOLA, directora "Barcelona havia de tenir un certamen com tenen altres ciutats del món. Pensa que això és una iniciativa que ha costat una mica dur-la a terme, sembla que ara ja ens comença a fer una mica més de cas tothom, fins al punt que aquest any hem tingut participants de l'Argentina, d'Italia, de França." Els joves han pogut demostrar el talent que tenen en quatre categories: clàssic, dansa contemporània, espanyola i flamenc.

El certamen vol potenciar la dansa i fomentar la projecció internacional dels ballarins. En l’edició d’enguany, les categories han estat la dansa clàssica, contemporània, flamenca i espanyola. Els participants han competit durant quatre dies per obtenir una de les beques per formar-se en acadèmies de prestigi a tot Europa i els Estats Units amb professors reconeguts.

La competició també inclou un premi honorífic, el Ciutat de Barcelona, que en aquesta ocasió es lliurarà a la xinesa Tai Lihua, directora de la Companyia Xinesa d’Arts Escèniques per a persones discapacitades. Tots els premis es lliuraran aquest vespre al Saló de Cent de l’Ajuntament.

A més de les proves de selecció, el certamen ha comptat amb classes magistrals, assajos i altres activitats paral·leles al Poble Espanyol.