Després que el Corpus del 2020 se celebrés principalment de manera virtual a causa de la pandèmia, aquest any les celebracions arriben per primera vegada a tots els districtes de la ciutat amb la celebració de L’ou com balla —típicament barceloní—, catifes florals i altres activitats com xerrades, presentacions i exposicions.

En total, s’organitzaran una cinquantena d’activitats en 38 espais diferents entre el 29 de maig i el 6 de juny encara en el marc del 700è aniversari de la celebració de la festa a la ciutat. Tot i que aquest any es podrà recuperar la presencialitat, encara hi haurà restriccions d’aforaments i higiene.

Nous espais de L’ou com balla

D’ous com balla se’n faran més que mai a Barcelona —una quinzena en total—, alguns en espais tradicionals, com la Catedral de Barcelona o el Monestir de Pedralbes, i d’altres de nous, com el de la parròquia de Santa Maria del Taulat o la plaça de la Virreina, on es crearan fonts artificials per a l’ocasió.

De catifes de flors també se’n faran més que en altres anys i a banda de les habituals —com la de la Casa dels Entremesos o la de la plaça de la Virreina— per primera vegada se’n podran veure també a l’Ajuntament o a la basílica de Santa Maria del Mar, entre d’altres.

Es recupera la vigília de Corpus més de 40 anys després

A més, per primera vegada des de l’any 1979, es recuperarà la vigília de Corpus a la plaça del Rei. Tradicionalment consistia en la sortida dels gegants per anunciar l’arribada del Corpus. Aquest any s’organitza una ballada amb els Gegants de la Ciutat, els del Pi i els de Santa Maria del Mar.

Entre el 29 de maig i el 6 de juny també es faran jornades de portes obertes i visites guiades en diversos museus, tallers, xerrades i presentacions. Es tancarà la festa amb la tradicional processó de Corpus a l’avinguda de la Catedral, on caldrà reserva.