Jordi Costa

L’escriptor, periodista i comissari Jordi Costa serà el nou cap d’exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). D’entre la trentena de candidatures que s’hi havien presentat, el jurat n’ha destacat “la capacitat de renovar la proposta expositiva del CCCB tot respectant-ne la trajectòria”, ha informat el centre en un comunicat, en què ressalta que Costa aportarà “el seu bagatge com a escriptor i crític de cinema i com a profund coneixedor del còmic i altres dimensions de la cultura popular”.

Costa (Barcelona, 1966) és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona i és autor dels llibres ‘Mondo bulldog’ (1999), ‘Vida mostrenca’ (2002), ‘Todd Solondz: En los suburbios de la felicidad’ (2005) i ‘Cómo acabar con la contracultura’ (2018), entre d’altres. També ha estat comissari d’exposicions al mateix CCCB: “Cultura porqueria: una espeleologia del gust”, “J. G. Ballard, autòpsia del nou mil·lenni” i “Stanley Kubrick”, en la seva versió a Barcelona.

Actualment és crític de cinema del diari ‘El País’ i exerceix de professor a la Universitat Camilo José Cela, tot i que també ha fet de docent a la Universitat Pompeu Fabra.