Entre les carrosses i les comparses de la cavalcada enguany hi haurà set plataformes mòbils que a través d'escenes teatrals narraran el conte màgic de Ses Majestats, tal com si fos una auca. MARTA ALMIRALL, cap de Festes i Tradicions de l'ICUB "Un conte que recupera les nostres tradicions com deixar les sabates i l'aigua pels camells però també t'ajuda a entendre d'on vénen els Reis, qui són i què s'espera d'ells." També s'estrenarà una carrossa que emula una fàbrica de caramels i una planta recicladora de xumets que en rebre'ls els converteix en globus. A més, el seguici estarà encapçalat per la carrossa dels desitjos amb què BTV hi col·labora. Mitjançant l'aplicació per a mòbils BTVReis, els nens i nenes es poden gravar en vídeo. Els missatges s'emetran a les pantalles durant el recorregut en el moment que les famílies ho indiquin. Abans que desembarquin Ses Majestats i com a novetat, a la plaça de Catalunya els dies 2 i 3 de gener hi haurà patges reials recollint cartes i xumets. El dia 4 s'ha programat un espectacle sorpresa per anunciar que els Reis estan a punt d'arribar. Els ciutadans inscrits per participar en la cavalcada s'han duplicat amb més de 3.000 sol·licituds però només 210 tindran el privilegi de compartir aquesta gran nit a bord de la comitiva dels Reis Mags.

Una cavalcada amb relats inclosos

Els 600.000 assistents que es preveuen en la cavalcada de Barcelona podran contemplar al llarg de tot l’espectacle itinerant set escenes teatrals que explicaran el conte màgic de Ses Majestats. Tal com si es tractés d’una auca, els muntatges estaran situats en plataformes mòbils repartides entre les carrosses i les comparses. “Serà un conte que recupera les nostres tradicions, com deixar les sabates i l’aigua per als camells, però també ajuda a entendre d’on vénen els Reis”, ha detallat Marta Almirall, cap de Festes i Tradicions de l’ICUB.

També s’estrenarà una carrossa que emula una fàbrica de caramels i una planta recicladora de xumets que en rebre’ls els converteix en globus. El pressupost de la cavalcada és el mateix que en els darrers quatre anys, és a dir, 590.000 euros.

Tecnologia al servei dels Reis Mags

A més, el seguici estarà encapçalat per la carrossa dels desitjos amb què BTV hi col·labora. Mitjançant l’aplicació per a mòbils BTVReis, els nens i nenes es poden gravar en vídeo. Els missatges s’emetran a les pantalles durant el recorregut en el moment que les famílies ho indiquin. Els infants que enviïn els desitjos també es podran veure els dies previs a la cavalcada en una pantalla instal·lada a la plaça de Catalunya.

Carters reials a la plaça de Catalunya

Abans que desembarquin Ses Majestats i, com a novetat, a la plaça de Catalunya els dies 2 i 3 de gener hi haurà patges reials recollint cartes i xumets. El dia 4 s’ha programat un espectacle sorpresa per anunciar que els Reis estan a punt d’arribar amb la participació d’alguns dels protagonistes de la gran nit que ja hauran arribat a la Ciutat Comtal.

Un espectacle de carrer amb més de 1.300 participants

En la cavalcada de Reis hi participaran un total de 1.300 persones entre ballarins, actors, músics, voluntaris i entitats populars. En aquesta convocatòria, els ciutadans inscrits per participar-hi s’han duplicat respecte de l’any anterior amb 3.171 sol·licituds però només 210, escollits per sorteig, tindran el privilegi de compartir aquesta gran nit a bord de la comitiva reial.