La calvalcada és l’espectacle de carrer més multitudinari de l’any a la ciutat. S’espera que més de mig milió de persones segueixin Ses Majestats en la seva desfilada per la ciutat. Una cavalcada amb un pressupost de 700.000 en què participaran gairebé 1.300 artistes, músics i ballarins. Enguany, amb un missatge de pau i concòrdia, després dels atemptats de la Rambla. Els Reis estrenen cinc haimes que els acompanyen en el seu viatge des d’Orient i van oferint aigua, menjar i llum perquè no es perdin. També es podrà veure per primer cop la carrossa de les joguines i la d’anar a dormir. 

Recomanacions per anar a la cavalcada

La nit de Reis és la més màgica i també la més multitudinària, per això cal tenir en compte algunes recomanacions. Protecció Civil aconsella tenir especial atenció amb els més petits, les persones grans i les persones amb discapacitats psíquiques. I que portin per escrit un telèfon de contacte. També posa a prova la mobilitat i per això es recomana anar-hi a peu o en metro. La cavalcada afectarà la circulació a bona part del centre de la ciutat durant tota la tarda. Des de primera hora d’aquest matí ja s’ha prohibit aparcar a totes les vies de l’itinerari, incloses les motos a les voreres. I ja es poden veure tanques de l’Ajuntament a diversos punts del recorregut de la cavalcada, com al Moll de la Fusta, on arribaran els Reis.

Els talls més importants de trànsit es faran entre les 17 i les 21.30 h quan es restringirà la circulació dels vehicles privats per on passi la cavalcada. També quedaran limitades o desviades moltes línies d’autobús. Per això, es reforçarà la xarxa amb tres trens a l’L1 i un tren a l’L4. TMB també preveu allargar l’horari de servei d’alguns combois al final de la jornada, coincidint amb la tornada a casa de les famílies després de la cavalcada.

Per motius de seguretat, com es fa en els grans esdeveniments de carrer a la ciutat, es prohibirà la circulació dels vehicles pesants a partir de les 16 h.

Un recorregut de cinc quilòmetres i tres hores de durada

Ses Majestats arribaran a Barcelona a les 16 h a bord del pailebot, que amarrarà al Moll de la Fusta.  Allà l’alcaldessa, Ada Colau, els entregarà les claus de les cases de la ciutat i faran els parlaments. La cavalcada començarà oficialment a les 18 h a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, des d’on iniciarà un recorregut de tres hores que acabarà a la Font Màgica de Montjuïc, on té previst arribar a les 21 h .

La cavalcada, en directe a betevé

Aquest any, betevé oferirà en directe a partir de les 17.30 h la cavalcada de Reis 2018 amb un programa especial conduït per Núria Dias i Marcos Arizmendi.  Aquest 2018 la carrossa de betevé obrirà la comitiva, amb una novetat tecnològica. Es repartiran unes 50.000 corones especials entre els nens que segueixin la cavalcada. Les càmeres remotes de la carrossa de betevé les detectaran entre el públic i faran primers plans als nens. Aquesta imatge generarà una font d’energia lumínica que servirà per omplir l’energiòmetre dels Reis.