La Federació Catalana de Catifaires i els membres de les colles de cultura del barri de la Vila de Gràcia han dissenyat dues catifes de flors aquest dissabte per celebrar la festivitat del Corpus Christi. El barri recupera la tradició l’any en què commemora el bicentenari de la Festa Major de Gràcia amb una jornada festiva amb diverses activitats per a tots els públics.

Els veïns del barri han engalanat la plaça de la Vila de Gràcia i la plaça de la Virreina amb flors i altres vegetals per celebrar una jornada festiva que també ha inclòs tallers i un dinar popular i que culminarà amb una guerra de flors a partir de les set de la tarda d’aquest dissabte. 

D’aquesta manera, i coincidint amb els 200 anys de la Festa Major de Gràcia, les catifes commemoren el Corpus Christi, una festa d’origen catòlic que pretén venerar l’eucaristia  i que es va celebrar a Barcelona, per primera vegada, el 1320.

Les entitats han preparat una cercavila per desfer les catifes florals i, a continuació, han fet una batalla de flors. La processó —amb representants de la societat del segle XIX— han tancat els actes del Corpus Christi.