Fins fa poc l’única informació que rebien els visitants de la Catedral de Barcelona eren fullets informatius en format paper. Ara el temple acaba de fer un salt qualitatiu important, ja que ofereix un servei de videoguia a través d’una pantalla de mòbil. Això suposa tota una revolució tecnològica que combina les explicacions d’història i del dia a dia de l’edifici amb imatges d’alta qualitat. Xavier Monjo, tècnic de difusió i turisme de la Catedral, explica que aquest nou servei permet veure en detall aspectes imperceptibles a la vista, entrar virtualment a llocs tancats al públic o fer visites virtuals en 360 graus.

 

Catedral videoguia

La Catedral és una entitat viva

Monjo també destaca que l’objectiu d’aquesta videoguia és fer entendre el visitant que és una entitat viva i la relació que té amb la història de l’arquitectura, de l’art, però sobretot amb les persones. El tècnic de difusió explica:

“El cor és és una obra mestra del gòtic i de l’inici del renaixement però actualment segueix sent el lloc on la comunitat de canonges resa la litúrgia de les hores”

Què ofereix la videoguia 

El servei de videoguia té un cost de quatre euros i diàriament la contracten de 300 a 400 persones. Per ara hi ha dues rutes disponibles, una de més curta amb els imprescindibles de la Catedral i una de més llarga per fer la visita en profunditat. Els continguts s’aniran renovant i al juliol està previst oferir una visió de 360 graus des del terrat del temple.