El Born Centre de Cultura i Memòria acull aquest cap de setmana el Campionat Europeu de Catan, un dels jocs més addictius del moment. Hi participen els millors jugadors d’Europa, 44 persones de 25 països diferents, que estan enganxats aquest joc de taula que ja és dels més emblemàtics. Tots ells lluitaven per aconseguir ser el millor jugador europeu de Catan, però ha guanyat el representant de Lituània, Evaldas Rutkaukas.

Però fins a El Born Centre de Cultura i Memòria no només s’hi han acostat els qui participaven en el campionat, sinó també els aficionats que han pogut gaudir de veure les millors jugades i escoltar tot allò que tramaven. Fins i tot, els que han estat més atents han pogut aprendre alguna tècnica nova. I és que la comunicació és un dels altres elements claus en el joc.  A més, aquells que han tret el cap al torneig hi han pogut jugar. I no a qualsevol joc. Han pogut provar una nova versió: la de ‘Joc de Trons‘, l’edició més esperada pels seguidors de la popular saga literària i sèrie de televisió, que sortirà a la venda a finals d’any.

És la cinquena edició d’aquest campionat. Fins ara sempre s’havia celebrat a Berlín, però aquesta vegada s’ha desplaçat fins a Barcelona, on el joc cada vegada té més fidels. Per aquells que encara no sabeu en què consisteix,  és un joc de taula del creador Klaus Teuber. Hi ha un tauler on es representa una illa imaginària plena de matèries primeres que criden a l’expansió dels jugadors. Amb una fusta i una argila ja es pot construir un camí. Amb dues unitats de blat i tres de pedra, una ciutat. D’estratègies n’hi ha moltes, fet que provoca que cada vegada que s’hi juga sembla la primera.

Actualment, Devir comercialitza el joc a 40 països i en 30 idiomes, entre els quals el català.