Els amants del manga tenen fins a l’1 de novembre per gaudir d’una de les cites presencials més esperades. El Saló del Manga 2021 ha superat la pandèmia i ha aterrat a Barcelona en un moment en què algunes editorials noten com els estan creixent les vendes. En dos anys, a Planeta Còmic han crescut més d’un 50 % i a Norma Editorial, entre un 20 i un 40 %. I, a més, la demanda d’aquest tipus de còmics en català també ha crescut.

De fet, les publicacions que editen en català a Planeta Còmic han passat de representar tan sols un 1 % de les publicacions a un 10 %. I, en el cas de Norma Editorial, a banda de situar-se ara a nivells de rècord quant a vendes —similars al gran ‘boom’ del 2007, previ a la crisi financera— també han notat un augment de vendes d’autors en català.

En total, el Saló del Manga 2021 són quatre dies que serveixen per conèixer totes les novetats dels còmics japonesos i gaudir de tallers, exposicions i concursos. Aquest dissabte s’han repetit les llargues cues a l’entrada, i a l’interior els otakus s’han retrobat amb els creadors de les seves històries preferides. Alguns fans es poden arribar a gastar entre uns 100 i uns 400 € anuals en publicacions manga. D’altres han admès acabar gastant molt més de l’habitual durant el Saló.