Quatre membres dels Castellers de Sants i dos representants dels Castellers del Poble Sec viatgen aquesta setmana al Japó. A la Facultat de Ciències de la Vida i del Medi Ambient de la Universitat de la Prefectura d’Hiroshima explicaran el fet casteller.

Aquest dimecres arrencarà un programa d’una setmana a la Universitat de la Prefectura d’Hiroshima dedicat a Catalunya. Els estudiants japonesos podran participar en un taller de castells. La participació dels borinots i els bandarres tindrà una part teòrica i una de pràctica, amb una demostració al pati del campus.

A banda, els castellers alçaran un pilar de dol al Parc Memorial de la Pau d’Hiroshima, al mateix punt on l’agost del 1945 va explotar la bomba atòmica. Els representants dels Castellers de Sants i els Castellers del Poble Sec confien trobar una enxaneta amb experiència per completar el pilar. Es tracta d’una de les filles d’Hiroshi Suga, un investigador japonès que va viure a Barcelona durant una temporada i que va participar amb la seva família en els Castellers de Sants.