La millor actuació de la jornada se l'han apuntat per primer cop a la Mercè els Castellers de la Vila de Gràcia, que han descarregat el tres i el quatre de nou amb folre i els han acompanyat del primer tres de vuit amb l'agulla d'una colla de la ciutat. El pilar de set amb folre ha rubricat la gran diada dels blaus, que assoleixen la millor actuació de la seva història. Els castellers de Sants han fet una actuació pletòrica, que iguala la millor diada de la història. Els borinots han fet una actuació quasi idèntica als graciencs, descarregant el tres i el quatre de nou amb folre i acompanyant-los del quatre de vuit amb el pilar. Per tancar, els santsencs han descarregat un imponent pilar de set amb folre. Tres dies després de participar en la Mercè de Convidades, els Castellers de Barcelona han fet la millor actuació dels seus 45 anys d'història, descarregant la tripleta vilafranquina a la plaça de Sant Jaume. Els vermells han sortit de quatre de vuit amb l'agulla per acabar descarregant els dos castells bàsics de nou, el tres i el quatre. L'actuació s'ha tancat amb un pilar de sis final. La resta de colles han descarregat castells de la gamma alta de set. Els Castellers del Poble Sec han completat amb èxit la torre de set, el set de set i el cinc de set, una bona actuació de la colla, que finalment ha acabat descartant el quatre de vuit. Els Castellers de la Sagrada Família han sortit de tres de set aixecat per sota per acabar descarregant el set de set i el cinc de set. Els verds han hagut de desmuntar la torre de set. I la Jove de Barcelona ha signat la millor actuació de la temporada, descarregant el tres de set i el quatre amb l'agulla, i estrenant per primer cop el set de set.

La diada castellera d’aquest dimecres ha pulveritzat tots els rècords. Ha estat la millor jornada de colles locals de la Mercè de tota la història. El fet que ja siguin tres les formacions barcelonines que alcen castells de nou, els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia, ha fet possible que aquest migdia s’hagin vist tres 3d9f i tres 4d9f a la plaça de Sant Jaume. En la primera ronda de la jornada, a més, s’ha produït un fet insòlit quan els borinots i els graciencs han alçat simultàniament dos 3d9f.

Els Castellers de la Vila de Gràcia s’han ficat la diada de la Mercè a la butxaca. A més de signar la millor actuació de la jornada, s’han convertit en la primera colla de la ciutat que descarrega el 3d8a. Enguany, els graciencs s’han sumat al carro de les colles que porten castells de nou a la plaça de Sant Jaume.

Amb una tripleta vilafranquina, els Castellers de Sants han igualat la millor diada de la seva història, que van fer a Terrassa el 2013. Els borinots han rubricat l’actuació amb un pd7f.

Els Castellers de Barcelona s’han apuntat la millor diada dels seus 45 anys d’història. Els vermells també han optat per la tripleta vilafranquina. Just fa tres dies, van fer d’amfitrions a la diada de colles convidades. Diumenge passat van descarregar el 4d9f, van carregar el 3d9f i van alçar un 4d8a que finalment va cedir.

Els Castellers del Poble Sec s’han centrat en castells de la gamma alta de set. El millor castell dels bandarres ha estat la torre de set de la primera ronda, que han acompanyat amb un 7d7 i un 5d7. Els de la camisa blau cel han descartat portar a la plaça de Sant Jaume el 4d8.

Els Castellers de la Sagrada Família han obert la diada amb un castell que tenen molt per la mà, el 3d7 per sota. En la segona ronda han atacat la torre de set però just abans de les tres passes de l’enxaneta l’han desmuntat. Finalment, han optat pel 7d7 i el 5d7.

La Jove de Barcelona ha triat la diada de colles locals per estrenar el 7d7. Amb el 3d7 de la primera ronda i el 4d7a de la tercera, els de la camisa grana han tancat la millor actuació de la temporada.

Taula de castells i pilars:

Castellers de Barcelona: tripleta vilafranquina (4d8a, 4d9f, 3d9f), p6, p5.

Castellers de Sants: tripleta vilafranquina (3d9f, 4d9f, 4d8a), p7f, p7 al balcó.

Castellers de la Vila de Gràcia: 3d9f, 4d9f, 3d8a, pd7f, 2p5.

Castellers del Poble Sec: 2d7, 7d7, 5d7, v5.

Castellers de la Sagrada Família: 3d7xs, id-2d7, 7d7, 5d7, pd5.

Colla Jove de Barcelona: 3d7, 7d7, 4d7a, p5.