Els Castellers de Vila de Gràcia han estat la primera colla barcelonina a sortir a plaça. Els blaus han començat amb un 4 de 8, una mica lent però molt segur. Era, en primera ronda, un escalfament per al que vindria a continuació.

L’objectiu i repte per als graciencs ha estat el 3 de 9 amb folre, i l’han intentat per primera vegada en la seva història a la Tàrrago Arena. En el primer intent, en segona ronda, el cap de colla ha fet baixar l’estructura. En tercera ronda l’han tornat a provar, però aquest cop, tot i que els segons ja entraven, la canalla ha tirat avall. Tot i que no l’han pogut carregar, els graciencs han deixat bones sensacions i sembla que no queda gaire per veure el 3 de 9 amb folre a plaça. Els blaus han acabat la participació descarregant el seu sisè 3 de 8 de la temporada i, ja tancant el Concurs de Castells, han descarregat una torre de set.

Bonic duel entre Borinots i Castellers de Barcelona, que en les tres primeres rondes han plantejat els mateixos castells, això sí, en ordre diferent. Els de Sants han descarregat en primera ronda el 5 de 8, molt treballat pels tresos. Una estructura que també han realitzat a l’inici els Castellers de Barcelona, un 5 de 8 molt parat i molt ben executat.

En segona ronda, els Borinots han intentat per primera vegada aquesta temporada el 3 de 9 amb folre, que han aconseguit carregar. Per la seva banda, abans d’encarar aquest castell de nou, els de Barcelona han descarregat un 7 de 8. En tercera ronda han provat el 3 de 9 amb folre, el segon intent de la temporada. S’han quedat a tocar de carregar-lo, a dos passos de l’enxaneta. Els de Sants, per acabar la participació a Tarragona, han realitzat el mateix 7 de 8 que els de Barcelona, el primer de la seva història. Tancaven així una molt bona actuació en el Concurs de Castells. Els Castellers de Barcelona han acabat tirant de repertori i han descarregat sense problemes el seu 17è 4 de 8 de la temporada.