Molt bona participació de les colles barcelonines al Concurs de Castells. Aquest diumenge ha estat el torn del Castellers de Sants, els Castellers de Barcelona i els Castellers de la Vila de Gràcia. En una jornada marcada pel domini aclaparador dels Castellers de Vilafranca, els barcelonins han firmat un concurs molt treballat.

Els Castellers de Vila de Gràcia han estat la primera colla barcelonina a sortir a plaça. Els blaus han començat amb un 4 de 8, una mica lent però molt segur. Era, en primera ronda, un escalfament per al que vindria a continuació.

L’objectiu i repte per als graciencs ha estat el 3 de 9 amb folre, i l’han intentat per primera vegada en la seva història a la Tàrrago Arena. En el primer intent, en segona ronda, el cap de colla ha fet baixar l’estructura. En tercera ronda l’han tornat a provar, però aquest cop, tot i que els segons ja entraven, la canalla ha tirat avall. Tot i que no l’han pogut carregar, els graciencs han deixat bones sensacions i sembla que no queda gaire per veure el 3 de 9 amb folre a plaça. Els blaus han acabat la participació descarregant el seu sisè 3 de 8 de la temporada i, ja tancant el Concurs de Castells, han descarregat una torre de set.

Bonic duel entre Borinots i Castellers de Barcelona, que en les tres primeres rondes han plantejat els mateixos castells, això sí, en ordre diferent. Els de Sants han descarregat en primera ronda el 5 de 8, molt treballat pels tresos. Una estructura que també han realitzat a l’inici els Castellers de Barcelona, un 5 de 8 molt parat i molt ben executat.

En segona ronda, els Borinots han intentat per primera vegada aquesta temporada el 3 de 9 amb folre, que han aconseguit carregar. Per la seva banda, abans d’encarar aquest castell de nou, els de Barcelona han descarregat un 7 de 8. En tercera ronda han provat el 3 de 9 amb folre, el segon intent de la temporada. S’han quedat a tocar de carregar-lo, a dos passos de l’enxaneta. Els de Sants, per acabar la participació a Tarragona, han realitzat el mateix 7 de 8 que els de Barcelona, el primer de la seva història. Tancaven així una molt bona actuació en el Concurs de Castells. Els Castellers de Barcelona han acabat tirant de repertori i han descarregat sense problemes el seu 17è 4 de 8 de la temporada.