Els castellers de la ciutat ja estan a punt per engegar la temporada. Al llarg del mes de gener, les colles han fet les assemblees generals en què s’han votat els equips tècnics i de junta que lideraran les set formacions barcelonines.

Jaume Montolio, cap de colla dels Castellers de Barcelona

Els Castellers de Barcelona arrenquen la temporada del 50è aniversari de la colla. Jaume Montolio encapçalarà l’equip tècnic d’enguany i incorpora els dos caps de colla que van tenir els de la camisa vermella durant el 2018, Jordi Planas serà el cap de pinyes i Carlos Maroño s’ocuparà de l’àrea de pilars. Aquesta serà la quarta ocasió en què Montolio es posa al capdavant dels Castellers de Barcelona, ja va ser-ne cap de colla els anys 1994-1995, 2000-2001 i 2014-2015.

Pol Batlló i Ariadna Vàzquez, cocaps de colla dels Castellers de Sants

Els Castellers de Sants han estat els últims de celebrar l’assemblea general ordinària, va tenir lloc el 31 de gener. Els borinots tenen doble estrena en l’organigrama. D’una banda, han optat per una fòrmula de colideratge, amb Pol Batlló i Ariadna Vàzquez compartint el màxim càrrec tècnic. D’altra banda, és el primer cop que els borinots tindran una dona com a cap de colla.

Oriol Constantí, cap de colla dels Castellers de la Vila de Gràcia

El passat 19 de gener, els Castellers de la Vila de Gràcia van reelegir Oriol Constantí com a cap de colla, qui ja va agafar les regnes de la colla a mitjans de la temporada 2018, després de la dimissió d’Oriol Vilajosana. Constantí també va ser cap de colla dels graciencs la temporada 2006-2007.

Els Castellers del Poble sec, pendents de trobar nova tècnica

Els bandarres han celebrat dues assemblees en el darrer mes, l’ordinària el 12 de gener i una extraordinària el 26 de gener. Ara per ara, però, no n’ha sortit cap candidatura. La colla es dona marge fins a Santa Eulàlia per trobar un nou projecte tècnic.

Hugo “Txeco” Bernabéu, cap de colla dels Castellers de la Sagrada Família

Hugo “Txeco” Bernabéu

serà un dels tres caps de colla que tornarem a veure a les places de la ciutat aquesta temporada 2019. Serà el seu segon any al capdavant dels del Poblet.

Adrià Ardite, cap de colla de la Jove de Barcelona

La Jove de Barcelona també ha renovat l’equip tècnic aquest mes de gener. Adrià Ardite és el nou cap de colla dels de la camisa grana.

Mariona Corominas, cap de colla dels Castellers de Sarrià

En l’organigrama dels Castellers de Sarrià, Mariona Corominas es manté com a cap de colla. Corominas ha liderat els de la camisa color vi durant la primera temporada sencera des de la refundació dels sarrianencs.

10 de febrer, primera diada del calendari

Totes les colles de la ciutat tenen marcat a l’agenda el 10 de febrer. La diada de Santa Eulàlia marca l’inici del calendari casteller barceloní. Enguany, hi tornaran a actuar els Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants, els Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers del Poble sec, els Castellers de la Sagrada Família, la Jove de Barcelona i els Castellers de Sarrià. A més, una de les darreres colles que s’està gestant a la ciutat, els Esquerdats, vol presentar-se a la ciutat amb motiu d’aquesta diada.