Aquest dissabte, els Castellers de Barcelona han organitzat el III Concurs Interinstituts del projecte “Nascuts per fer Pinya” adreçat als instituts de la ciutat. En la trobada han participat un grup d’Escolàpies de Sant Martí, l’Institut Quatre Cantons del Poblenou i un grup d’alumnes de diferents instituts i membres de la colla, que han estat assajant les darreres setmanes per fer les construccions que han exhibit.

La jornada ha tingut lloc al Fossar del Parc del Clot, on els tres grups han exhibit els castells que han estat assajant de valent les últimes setmanes. El projecte té la intenció d’apropar el món casteller i els seus valors als estudiants de secundària. Es treballen, sobretot, l’equilibri i la concentració, necessària per al treball en equip, així com el valor per experimentar sensacions diferents. Aquesta data és molt important per a tots els nois i noies que participen en el projecte, ja que és la primera vegada que mostren en públic la feina feta durant aquests mesos de treball.

Des de la colla de Castellers de Barcelona es mostren molt satisfets en l’acollida que ha obtingut el projecte “Nascuts per fer pinya”. Després de tres anys, ara es plantegen ampliar el projecte a altres instituts. El projecte és una manera de donar-se a conèixer al jovent del barri i així, d’alguna manera, aconseguir fer créixer la colla en un futur. Esperen que alguns d’aquests joves, quan acabi l’institut, vulguin continuar fent castells i decideixin fer un salt i apuntar-se a la colla.