Els Castellers de Barcelona ja són padrins oficials dels Castellers de Sydney, juntament amb els Minyons de Terrassa. Segons ha informat la colla en un comunicat, l’apadrinament suposa l’oficialització del suport tècnic i logístic dels castellers barcelonins als australians, que ja existeix des del naixement de la colla australiana. A partir d’ara, els “kangaroos” de Sydney comptaran amb la participació de membres dels Castellers de Barcelona, com el seu cap de colla, Juanjo Laínez.

Els Castellers de Sydney, amb camisa groga, van néixer l’any 2016 i han aconseguit com a millor actuació descarregar el 4d6, el 4d6a i el 3d6. Són la colla castellera més allunyada de Valls, el km 0 del món casteller, juntament amb els Koales de Melbourne, i van ser els primers a descarregar un castell de sis pisos a Oceania. Assagen cada dijous a Hyde Park i fan activitats d’oci per cohesionar la colla.

Amb els “kangaroos”, ja són 18 les colles apadrinades pels Castellers de Barcelona. Nascuts l’any 1969, els vermells estan a punt de celebrar el seu 50è aniversari.