Amb l’organització de totes aquestes activitats, els veïns volen reivindicar també l’ús de l’espai públic per part dels residents a la zona, ja que cada vegada aquest està més monopolitzat per l’activitat turística. A més,  assenyalen la festa com la millor manera que els veïns es coneguin i facin vida al barri, ja sigui assistint a un dels àpats populars, al ball, a alguna de les visites guiades o la fira de comerç que hi ha aquests dies.

Aquest diumenge al matí ha estat el torn de la VII Diada Bastonera, en què han ballat els Bastoners del Casc Antic i altres colles convidades, com els Bastoners d’Altafulla, del Clot o Martorell. La tarda serà més tranquil·la amb el festival Visibles, que oferirà cinema al Pati de la Bonnemaison. La festa grossa d’aquest cap de setmana es va centrar en la revetlla de la nit de Sant Joan i la Nit Jove, que va tenir lloc dissabte als Jardins del Pou de la Figuera. 

La festa continuarà al llarg de la setmana que ve i posarà el punt final al 2 de juliol, amb una de les novetats més esperades d’aquest any: la primera Diada Falconera al barri. A més, diumenge també tindrà lloc un vermut, una botifarrada popular i un correfoc infantil. En canvi, el correfoc per a adults tindrà lloc dissabte. Començarà al Fossar de les Moreres i a la plaça de Sant Pere. Al matí hi haurà la tradicional Gimcana Artesana, que anirà precedida per una paella popular amb actuacions musicals. També se celebraran diversos concerts i fins i tot un Karaoke per a tots els públics.

Els actes de festa major es concentren en 17 espais, alguns d’emblemàtics com la plaça Comercial, el passeig del Born, el carrer d’Argenteria i la plaça de Sant Pere i Sant Agustí Vell. Tota la informació dels actes programats per a la Festa Major del Casc Antic la podeu consultar aquí.