El Casal Catòlic de Sant Andreu ha començat la celebració del centenari amb l’espectacle En fem 100, en què han participat les agrupacions que tenen seu en aquesta entitat històrica. L’actuació, que ha inclòs dansa, música i teatre, ha repassat la història de l’entitat i ha estat un homenatge a totes les persones que n’han format part al llarg d’aquest segle.

Els directors de l’espectacle, Marc Calvo, president de la Lírica de Sant Andreu, i Enric Martínez, director de l’Esbart Maragall, han ressaltat que ha estat un repte aconseguir que totes les entitats poguessin mostrar la seva feina en una obra de només una hora, però les ovacions del públic han corroborat que ha estat tot un èxit. Han afegit que gràcies a aquest espectacle s’han creat noves sinergies i connexions entre els participants.

L’obra ha inclòs un repàs de moments històrics, d’èpoques dures com la Guerra Civil i també de moments transgressors, com la primera vegada que van pujar dones a l’escenari.  És l’acte central d’un conjunt d’activitats que es faran tot l’any per commemorar el centenari.

Centre Catòlic Sant Andreu

El casal, format actualment per 400 socis, va aixecar el teló amb l’obra ‘Fe, pàtria i amor’, de Josep Ciurana. Eva Carralero, del Centre Catòlic, ha reclamat més inversió per poder reformar la sala del teatre i explica que ja han parlat amb les administracions.

“Aquest edifici està molt vell i necessitem remodelar-lo. Però amb les quotes dels socis és impossible”

Fins a l’equipament de Sant Andreu hi han anat la portaveu del Govern, Elsa Artadi, així com la regidora del districte, Laia Ortiz.