Tot just fa un any la Casa Vicens va obrir les portes per primera vegada al públic. Era el 16 de novembre del 2017, i després de tres anys de feines de rehabilitació, la coneguda com la primera casa de Gaudí va deixar de ser una desconeguda pels barcelonins i visitants. Va passar de ser una casa particular a convertir-se en un museu. Està considerada de les primeres cases modernistes i destaca per la seva geometria, el color i l’espai.

Xifres

La casa, Patrimoni Mundial de la Unesco, ha despertat molta curiositat aquest primer any.  Al voltant de 100.000 persones l’han visitat d’ençà que va obrir les portes. Els que major interès han demostrat per conèixer han estat els visitants locals o provinents de l’estat espanyol, que han superat la xifra de 43.000 persones. Pel que fa als europeus, destaquen, en primer lloc, els visitants francesos, amb un total de 8.800; seguits dels italians, 8.660; i els anglesos, amb un total de 4.265. En l’àmbit internacional, destaca la presència del públic nord-americà, japonès i xinès.

Els impulsors de la Casa Vicens es mostren molt satisfets en aquest primer any de funcionament. La previsió és tancar l’any assolint la xifra dels 140.000 visitants. D’aquesta manera hauria complert amb les expectatives previstes.

‘Time’ tria la Casa Vicens com un dels 100 millors llocs del món del 2018

En aquest primer any, la Casa Vicens ha aconseguit reconeixements molt importants. Entre els quals destaca el de la revista ‘Time’, que ha inclòs la primera casa de Gaudí en la llista dels 100 millors llocs del món del 2018. Valorant molt positivament la innovació, la creativitat i la qualitat. A més, destaquen l’aposta que han fet per la relació amb el barri i amb el veïnat. En aquest primer any s’han apuntat a diverses festes importants pel veïnatge com la celebració de la tradició de Santa Rita, la Festa Major de Gràcia o la Mercè.

Visites olfactives

Per celebrar aquest primer any d’obertura al públic en general, des de la Casa Vicens s’han inventat una nova manera de conèixer aquest indret tan especial. A partir d’ara, cada dissabte, es podran descobrir els racons més únics de la primera casa de Gaudí acompanyats d’olors molt especials. El perfumista Ernest Ventós ha dissenyat vuit olors amb la voluntat d’oferir els visitants una experiència sensorial exclusiva.