Un, dos, tres i fins a vuit esglaons de l'entrada de la Casa Lleó i Morera són l'origen del problema. Impedeixen l'accés a les persones amb mobilitat reduïda, un requisit imprescindible per obtenir el permís de visites. Tot i això, l'Ajuntament va permetre que l'edifici s'obrís al públic el gener de 2014, això sí, amb la condició que en sis mesos s'adaptés aquest tram (hi repeties 'problema'). Des de llavors, la propietària de l'immoble, la constructora Núñez i Navarro, i el consistori han debatut diverses propostes però no han arribat a cap consens. La constructora entén que la millor solució és col·locar una plataforma amb ventoses entre la paret i els esglaons, però el consistori creu que això malmetria el mosaic. De la seva banda, l'Ajuntament fa dues propostes: o bé una passarel·la de més de 200 metres per l'interior de l'illa d'habitatges, que quedaria a la vista dels veïns, o bé construir un ascensor a l'interior de la botiga Loewe, situada a la planta baixa de l'edifici, que connecti amb la casa. Per a l'empresa els dos projectes són irrealitzables ja que, diuen, no es poden fer passar 30.000 persones a l'any per una botiga privada ni per un espai que afectaria els veïns. CLARA SOTERAS "Ara, l'empresa propietària ha decidit tancar definitivament la Casa Lleó i Morera i posar-la en lloguer amb la intenció de convertir-la en un espai per a oficines. Us ho ha explicat des del passeig de Gràcia, Clara Soteras."

L’Ajuntament va atorgar el gener del 2014 la llicència per fer visites amb la condició que, en sis mesos, la constructora adaptés el tram a les persones que es desplacen amb cadira de rodes i tenen menys mobilitat. Tot i que no es va fer cap reforma, la Casa Lleó i Morera va continuar oberta fins a l’agost del 2016, quan es va decidir aturar les visites ja que no se’ls renovaria la llicència.

Durant aquets tres anys, l’Ajuntament i la constructora han estat debatent diverses propostes per tal de cercar una solució que permeti continuar protegint el patrimoni malgrat la intervenció. Des de Núñez i Navarro creuen que la millor solució és col·locar una plataforma amb ventoses entre la paret i els vuit esglaons que permeti vèncer aquest tram d’escales. Aquesta proposta, però, no s’ha pogut tirar endavant perquè el consistori creu que l’actuació malmetria el mosaic de la paret.

Malgrat la negativa a aquest projecte, el consistori ha exposat dues propostes possibles. La primera pretenia crear una passarel·la elevada de més de 200 metres de llargada per l’interior de l’illa d’habitatges, que quedaria a la vista dels veïns, un camí que pretenia també ser un accés a la Casa Batlló i a la Casa Ametller per la part del darrere, situades al mateix tram del passeig de Gràcia. La segona idea dels serveis tècnics de l’Ajuntament era construir un ascensor a l’interior de la botiga Loewe, la planta baixa de l’immoble que la constructora té llogada a aquesta marca, perquè connectés amb l’interior de la Casa Lleó i Morera.

Els dos projectes del consistori han estat descartats per Núñez i Navarro, ja que consideren que són propostes irrealitzables perquè, diuen, no es poden fer passar 30.000 persones cada any per l’interior d’una botiga privada ni per un espai, la passarel·la elevada, que afectaria veïns aliens a la problemàtica i que podrien veure com aquest accés passa per sobre dels seus patis i jardins interiors. Per això, ara, l’empresa ha decidit posar l’immoble al mercat de lloguer amb la intenció que una empresa hi col·loqui oficines.