Ara, els dos cuiners, que ja tenen diversos negocis junts a la ciutat, han recuperat plats de l’antic projecte, com la cua de bou, el cap i pota o el bacallà “à brás” portuguès, un dels favorits de Manuel Vázquez Montalbán, que va ser un dels comensals més il·lustres del restaurant. Precisament una fotografia de l’escriptor i gurmet presideix l’entrada al restaurant.

Per preparar la nova carta, durant aquests mesos, també han hagut d’estudiar el menú que se servia en l’etapa anterior i que s’ha servit durant més de 80 anys.

“Som conscients que aquest és un espai emblemàtic del Raval i també de Barcelona. La gent  ho recorda i per això treballem amb molt respecte per arribar a on estaven ells. “

De moment, l’inici de la nova etapa ha començat amb bon peu. El primer dia va ser una jornada que ja és històrica per a molts culers, la de la remuntada del Barça amb el PSG, un bon presagi.

“Va ser el dia de la remuntada, va ser remuntem Leopoldo i remuntem a Europa… Estem contents, vam obrir sense fer soroll, tot i que van venir uns quants francesos, que coneixien la casa. Ara comencem a rodar a poc a poc.”

A banda de la gastronomia, el restaurant també ha conservat la personalitat, des de les rajoles als elements de la tauromàquia. Els nous propietaris ho van veure clar.

“A Barcelona cada dia obre un nou local i ara està de moda que sembli antic encara que no ho sigui. Nosaltres ho tenim de debò, per això només li hem rentat la cara, i hem volgut conservar el passat històric d’aquest espai.”

El Casa Leopoldo ha tornat fidel al carisma de l’anterior propietària, Rosa Gil, perquè aquesta “sempre serà casa seva”.

“Li vaig enviar un missatge a la seva filla, que estan convidades quan vulguin. Ella al principi va passar per aquí, i ara darrerament no ha pogut venir. Però hem mantingut els quadres, l’essència del local i estaríem encantats que vinguessin i poder compartir-ho amb elles.”

Oscar Manresa i Romain Fornell ja van anunciar que emprenien aquest nou projecte conjunt l’octubre passat. Ara, però, els clients de tota la vida han pogut tornar a trepitjar el local del Raval i tornar a degustar allò de sempre, amb un aire renovat, entre les mateixes parets tan característiques.