edifici Llacuna finalista Premis FAD

Dos projectes arquitectònics de Barcelona, la Casa Costa i Llacuna, han quedat finalistes de la 64a edició dels Premis FAD. Aquest és un dels certàmens amb més trajectòria d’Europa en aquest camp i un dels més prestigiosos de la península.

Llacuna, un edifici amb un centre cilíndic

Llacuna, al carrer de la Llacuna, 6, completa una illa del Poblenou buscant la continuïtat en una parcel·la irregular que fa cantonada. Els arquitectes han situat el nucli de comunicació cilíndric al centre de gravetat de l’edifici. En la selecció, els organitzadors en destaquen la il·luminació de les estances.

casa Llacuna

Casa Costa, una casa que s’adapta a les estacions

La Casa Costa ha cridat l’atenció del jurat per la solució que proposa a l’hora d’habitar un porxo a l’entorn d’un pati que organitza el funcionament d’una casa enmig de mitgeres. L’habitacle no té passadissos, sinó espais continus. La casa es tanca a l’hivern i s’obre a l’estiu, com un gran porxo d’ombra, i generant la ventilació de cada estança. Les comunicacions entre plantes es resolen a la cantonada i generen línies diagonals.

Casa Costa. Fotografia: Maxime Delvaux.

Els arquitectes d’aquests dos projectes són Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes, Igor Urdampilleta i Albert Guerra.

El 2021 els habitatges de Fabra & Coats van ser guardonats en aquesta categoria.

S’hi han presentat més de 430 candidates

Als Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme s’hi han presentat 434 obres candidates. El premi té dues categories més, Premis FAD de Pensament i Crítica, amb 75 obres presentades i els Premis FAD Internacionals, amb 33. Un total de 542 projectes dels quals se n’han escollit 27 finalistes i se n’han seleccionat 68 més que es podran veure a l’exposició “El millor disseny de l’any“, que es farà del 2 de juny al 28 d’agost al Disseny Hub Barcelona. Els guanyadors es faran públics el 14 de juny durant la Barcelona Design Week.