La Casa Batlló ha iniciat una campanya en què anima els ciutadans a celebrar Sant Jordi, malgrat el confinament motivat per la crisi del coronavirus. Sota l’etiqueta #TotsFemSantJordi, proposa omplir de roses tots els balcons de Catalunya durant la jornada del 23 d’abril.

A partir de dilluns, 13 d’abril, la Casa Batlló compartirà a través de les xarxes socials diversos vídeos didàctics en què s’expliquen diferents manualitats creatives per dissenyar roses amb materials reciclats de casa.

La iniciativa té el suport de Turisme de Barcelona i Barcelona Global, així com de diferents artistes dels àmbits literari, cinematogràfic i musical. Tots ells difondran la iniciativa a les xarxes socials per fer arribar la crida al màxim de poblacions, així com per promocionar-la a escala internacional.

La campanya respon al missatge llançat per la Unesco, que va declarar el 23 d’abril Dia Internacional del Llibre, perquè els indrets Patrimoni Mundial donin visibilitat a les seves accions amb l’objectiu de reduir els efectes negatius del confinament global. Per aquest motiu, es convida a la lectura i commemorar així una de les tradicions més arrelades en la cultura catalana.