Aquest és un fragment de 'Seven weeks', la pel·lícula inaugural de la segona edició de la Casa Asia Film Week. Es tracta d'un festival de cinema especialitzat en les millors produccions asiàtiques, experimentals i independents. Els organitzadors destaquen la diversitat de cultures i de gèneres del cinema asiàtic. Menene Gras, directora del Casa Asia Film Week "No es pot parlar d'un sol cinema, perquè el cinema japonès és molt diferent del cinema que es fa a Corea, del cinema que es fa a Xina, del cinema que es fa al Pakistan." "Aquest festival el que ofereix és una possibilitat de fer el viatge, el viatge de formació, el viatge per conèixer altres cultures assentat a una butaca però a través de la finestra de la pantalla." S'hi podran veure més de 40 pel·lícules de països amb una indústria cinematogràfica forta com l'Índia, Corea del Sud o el Japó, però també produccions de països poc representats als circuits internacionals com el Pakistan o Mongòlia. Hi ha cintes com l'afganesa 'Wajma', premiada a Sundance pel millor guió, o 'Miracle in cell number seven', un drama carcelari coreà amb tocs de comèdia. Els organitzadors volen destacar també la importancia del cinema iranià i, per això, han programat sis films d'aquest país. Totes les pel·lícules es podran veure als cinemes Girona fins al 16 de novembre. El preu de l'entrada és de cinc euros.

La directora de la Casa Asia Film Week, Menene Gras, ha definit el festival com “la possibilitat de fer el viatge, el viatge de formació, el viatge per conèixer altres cultures assegut a una butaca però a través de la finestra de la pantalla”. A més, també ha ressaltat la diversitat de gèneres, temàtiques i cultures que incorpora el cinema asiàtic.

Tot i que el festival incorpora films d’indústries fortes com el Japó o Corea del Sud, els organitzadors reivindiquen les filmografies més allunyades dels circuits comercials, com les del Pakistan o Mongòlia.

El festival d’enguany posarà el focus en el cinema iranià, oferint fins a sis films d’aquesta nacionalitat. En el festival es poden veure films com l’afganesa ‘Wajma’, pel·lícula que es va endur el premi a millor guió a Sundance, o ‘Miracle in cell nº 7’, un drama penitenciari coreà amb tocs de comèdia.