La llibreria Casa Anita es queda al local que l’ha acollit des de fa 10 anys. Els llibreters han comprat l’establiment del carrer de Vic, 14. Estan satisfets amb l’operació, ja que ara poden donar continuïtat al projecte sense pressions per haver de deixar l’espai.

“No pot ser que no ho aconseguim”

Per poder fer la compra, havien iniciat una campanya per aconseguir el capital inicial que consistia en la venda de tres serigrafies d’il·lustradors vinculats a la galeria. Tot i que la proposta ha anat bé, no s’han venut les 250 còpies, però això no ha impedit tirar endavant la compra del local.

Ara, encara hi ha els dissenys en venda i seguiran sent una ajuda per al projecte. La llibretera Oblit Baseiria explica que han tingut molt de suport: “Tota la gent que lluitava per nosaltres, ha estat fantàstic, tant en la primera campanya com en aquesta segona i és el record que et queda si al final no ho haguéssim aconseguit, que arribava un punt que dèiem no pot ser que no ho aconseguim“.

Anys de lluita fins a comprar el local

Fa cinc anys, Casa Anita també va haver de buscar suports. Gràcies a la recollida de signatures i la pressió ciutadana i cultural la llibreria es va poder quedar tot i que una immobiliària va comprar tot l’edifici on està l’establiment. La situació actual també posava en perill la llibreria, ja que aquest desembre s’acabava el contracte de lloguer i la propietat havia dit que no el renovaria. L’única opció era comprar el local, i ara ja poden dir que l’espai és de Casa Anita. “No ha estat fàcil i per dir-ho d’alguna manera, crec que ens ho hem guanyat a pols, o sigui, ara que realment l’hem comprat he pensat, és que tot l’equip de Casa Anita ha lluitat molt per quedar-se aquí i al final ho hem aconseguit”, explica Baseiria.

Projecte cultural i social

Per Casa Anita el projecte va més enllà de la llibreria, ja que gràcies a aquest espai del carrer de Vic han pogut convertir el pati en un punt social i cultural del barri amb presentacions, trobades o ara, amb la crisi sanitària, un espai alternatiu per a molts centres educatius. Amb la compra del local expliquen que aquest espai podrà seguir viu. Els llibreters estan satisfets i il·lusionats, asseguren que hi ha projecte de Casa Anita, al carrer de Vic, per molts anys.