Casa 1736 Premi Fad Sarrià

El premi FAD d’Arquitectura 2024 ha recaigut en un habitatge del barri de Sarrià, Casa 1736, de l’estudi H Arquitectes. Els guardons arriben a la 66a edició i s’han lliurat aquest dimarts al vespre. Pel jurat, l’immoble desafia les convencions de l’arquitectura domèstica unifamiliar tradicional i estableix una relació única amb la llum i l’aire. Afegeix que el projecte és hereu de models tradicionals mediterranis característics de Barcelona, com els patis gòtics i els seus valors bioclimàtics i de benestar. La casa té tres plantes i un petit pati jardí.

El jurat ha volgut destacar com han solucionat l’estructura de la finca, amb “quatre columnes que sostenen un buit que rega de llum el centre de l’espai i provoca una sensació d’ingravitació”. Els arquitectes d’aquesta construcció són David Lorente Ibañez, Josep Ricart Ulldemolins, Xavier Ros Majó i Roger Tudó Galí.

Premi d’Arquitectura “ex aequo”

El premi ha estat compartit amb el projecte arquitectònic de la central tèrmica DH Palencia, a Palència. Es tracta d’un projecte d’arquitectura industrial del qual destaquen la compatibilitat amb els centres urbans.


Gimaguas, FAD d’Interiorisme

Barcelona ha recollit altres premis, com el d’Interiorisme. És el cas de la botiga de moda per a dones Gimaguas Barcelona, que fa mesos va instal·lar-se a la ciutat amb un projecte que ha despertat molt d’interès. L’espai està envoltat per un teixit de formigó petrificat que no deixa indiferent a ningú. El local està situat al número 230 del carrer del Rosselló. El jurat n’ha destacat “l’encertada elecció del material que envolta el conjunt, un teixit de formigó utilitzat en la construcció de túnels i altres grans infraestructures amb un espai amb molt de caràcter i personalitat com a resultat”.