cartell Mercè 2020

L’estudi d’art Reskate ha dissenyat el cartell de la Mercè 2020, en què es torna a personificar les festes en una noia que, a més, porta mascareta. Destaca també la presència d’una llagosta. Segons els dissenyadors, l’insecte evoca la plaga de llagostes que hi va haver a Barcelona el 1687. Per salvar-se’n, la població va confiar en la Verge de la Mercè i, per això, des d’aleshores se celebra la festa.

“Prenem l’insecte amenaçant per parlar de la natura com una cosa que no s’ha de témer sinó cuidar i respectar”

, ha explicat Maria López, dissenyadora del cartell juntament amb Javier de Riba. “La noia interactua amb l’espectador i el fa partícip de la festa”, afegeix en Javier. Els autors han volgut fer un cartell “atemporal, icònic i basat en la cartelleria comercial històrica”.

Tot i això, hi han afegit punts d’actualitat, com ara la mascareta que llueix la noia protagonista. “La Mercè serà molt diferent de les que s’han fet fins ara”, reconeix la Maria. L’estudi d’art Reskate està especialitzat en disseny gràfic i il·lustració. Com a muralistes, han treballat arreu d’Europa, els Estats Units i la Xina. En Javier explica que sempre s’ha mostrat crític amb els cartells de la Mercè i reconeix que “ara ens toca el rebre a nosaltres”.

Més Mercè 2020