Cartell Festival Grec 2022

El cartell del festival Grec 2022 recupera la imatge del faune, l’ésser mitològic que durant molts anys va estar vinculat a aquest certamen d’estiu. En aquesta ocasió, el faune presenta una imatge atrevida, de traç gruixut i amb detalls de colors molt vius.

El cartell és obra de l’equip de Realmente Bravo, format per dos joves dissenyadors d’Elx, Paula Schmerz i Vik Autofocus, que han treballat amb artistes internacionals com C. Tangana, i també en diferents projectes relacionats amb el món de la música, com ara la Sala Razzmatazz.

grec

El faune, un símbol del festival Grec

El festival Grec va recuperar el símbol del faune al seu logotip l’any 2017, però ara en aquesta edició del 2022 pren tot el protagonisme al cartell del certamen.

El festival Grec va recuperar la referència al faune al seu logotip l’any 2017

Aquest personatge de la mitologia romana que té figura humana i banyes i potes de cabra ja havia inspirat els cartells del festival durant els primers anys. Ara, el consistori vol “recuperar el faune com a element simbòlic de comunicació del festival”.

Un “retorn al Grec dels anys 80”

“Hi ha un cert gest de retorn al Grec dels anys 80, que era més de festa que de programació, i que responia a un moment de gran optimisme a la ciutat amb el primer faune dissenyat per Peret“, explica Jordi Martí, tinent d’alcalde de Cultura. Una “picada d’ullet” cap a aquesta tradició del festival com a “moment de festa, d’encontre de totes les arts escèniques” i que també serveixi per “accelerar el retorn i l’amor entre els barcelonins i el seu teatre”.

Cartell del festival Grec de l’any 1986 dissenyat per Peret