Marina Sáez ha guanyat el 26è Concurs de Cartells de la Festa Major de Gràcia 2019. La seva obra ha estat l’escollida entre 118 participants. És alellenca, però des de l’any passat viu i treballa a la Vila de Gràcia, on ja havia viscut de petita. És arquitecta però des de fa un any i mig es dedica a la il·lustració, sobretot per a infants.

Un cartell amb formes geomètriques i abstractes

La proposta de la Marina ha cridat l’atenció per la seva composició geomètrica i abstracta, a partir de la tècnica del retall. Explica que li agrada molt el que feien els dissenyadors clàssics dels 70, en els quals s’ha inspirat, sobretot en Paul Rand: “Ell treballava molt això, figures retallades de paper, que per la forma no veus de seguida què és”.

Els materials reciclats dels decorats prenen vida

Enguany el concurs demanava per primer cop que un dels elements del cartell fes referència a la feina dels festers. I la Marina s’ha inspirat en aquest requisit, fascinada per com fan servir els materials per preparar les decoracions. Per això, els ha recreat com si fossin uns personatges que van a la festa.

L’ampolla va ser el primer element que va pensar, li agradava la forma de la silueta retallada i és un dels materials que més s’utilitzen en els guarnits. Les tisores, que semblen una figura femenina, les va vestir amb talons, com si fossin la reina de la festa. El paper de diari el va convertir en un dimoni i la malla de les llaunes, en un ocell. I no hi podia faltar una garlanda.