Ambaixador del Carnestoltes "Avui és un dia molt trist, estem acomiadant, estem enterrant, estem matant el carnaval 2015. És un dia que estem sense rumb, no tenim mira, no tenim port, no tenim res. És un dia trist. És un dia trist." "Hem vingut a veure com s'enterra la sardina i s'acaba el Carnaval." "Avui és la festa de l'enterrament de la sardina i hem vingut per celebrar-ho."

“És un dia trist. Estem acomiadant el Carnaval 2015”, ha dit l’ambaixador del rei Carnestoltes, aquest Dimecres de Cendra durant la festa de comiat. El punt de trobada ha estat al davant de la Gran Cascada de la font de la Ciutadella, on els saltimbanquis han meravellat els nens i nenes amb les acrobàcies aèries.

L’altre punt d’atracció ha estat l’esmorzar que s’ha servit amb xocolata desfeta i coca per a tothom. Els mestres i educadors s’afanyaven a organitzar les cues que s’han format per aconseguir-ne un tastet, del qual només han quedat restes ben visibles als llavis, a les mans i a la roba dels més petits.

Les “big bands” de l’Escola de la Concepció posen la música

“Hem vingut amb les nostres ‘big bands'”, ha comentat una mestra de l’Escola de la Concepció. La música ha protagonitzat el dia de l’Enterro de la sardina amb els alumnes de la Concepció. Han sonat trombons, baixos, trompetes, guitarres… d’una forma ordenada i professional, i això que alguns nens només fa cinc mesos que s’han estrenat amb els instruments.

De canyes de pescar, fils i sardines fresques no se n’ha vist cap. El que sí que s’han fet són tallers de dibuix de sardines per simbolitzar l’Enterro.

I abans de tancar-se la festa, un anunci de l’ambaixador als nens: “La vella quaresma ha robat la corona al Carnestoltes.” I la tradició diu que durant set setmanes “no podreu menjar macarrons, només sardines i bacallà”. Després d’aquestes paraules els nens han cridat un “oh!” general que ha ressonat amb força. Ara sí, el Carnestoltes ha dit adéu. I fins a l’any que ve.