La temporada 2021-2022 del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), la primera amb Carme Portaceli com a directora, s’inaugurarà el proper 18 de setembre amb ‘Running for democracy’, una obra col·lectiva, escrita per tres autors i quatre autores d’arreu d’Europa i dirigida per Michael de Cock, que es podrà veure un únic dia a la Sala Petita, amb entrada gratuïta. Tota una declaració d’intencions de la nova responsable de la principal infraestructura teatral del país, que ha apostat per la internacionalització en la seva primera programació, que inclou 38 espectacles i 405 funcions.

Entre les altres propostes estrangeres que s’hi podran veure, hi ha ‘A man of good hope’, d’Isango Ensemble, a partir de Jonny Steinberg, i amb direcció de Mark Dornford-May, del 18 al 21 de novembre, a la Sala Gran; ‘Ils nous ont oubliés’, de Séverine Chavrier, a partir d”El forn del calç’, de Thomas Bernhard, el 12 i 13 de març, a la Sala Gran; i ‘Aisha and Abhaya’, de Sharon Eyal i Rambert, amb direcció de Kibwe Tavares, del 18 al 20 de març.

Víctor Català i Benet i Jornet, protagonistes

La directora del TNC, però, vol compaginar aquesta aposta pels muntatges internacionals amb una dosi important de dramatúrgia catalana. Així, doncs, el primer espectacle que farà estada a la Sala Gran serà ‘La Víctor C.’, d’Anna Maria Ricart, a partir de Víctor Català i amb direcció de la mateixa Carme Portaceli, del 30 de setembre al 7 de novembre. Però també l’acompanyaran ‘Desig’, de Josep Maria Benet i Jornet, dirigida per Sílvia Munt, del 27 de gener al 6 de març; o ‘Els homes i els dies’, de David Vilaseca, amb direcció de Xavier Albertí, del 21 d’abril al 29 de maig.

A la Sala Petita, criden l’atenció altres propostes, com ‘Macbett’, d’Eugène Ionesco, traduïda i dirigida per Ramon Simó i amb actors com Joan Carreras, Josep Julien, Jordi Martínez al repartiment, del 24 de març al 24 d’abril; o ‘El pes d’un cos’, escrita i dirigida per Victoria Spunzberg i protagonitzada per Laia Marull, del 12 de maig al 12 de juny.

Els abonaments es posen a la venda

Aquest dimarts, coincidint amb la presentació de la temporada 2021-2022, s’han posat a la venda els abonaments, amb preus que van dels 45 als 300 €. També s’ha iniciat un període exclusiu de compra preferent d’entrades per als abonats. El dia 10 de setembre, a les 10 h, s’obrirà la venda d’entrades generals a tot el públic. La venda comença amb el 70 % d’aforament disponible.