“Carme Garcia. Des del terrat” és un recull de més de 300 imatges que la fotògrafa barcelonina va fer entre els anys 30 i els 80. Són instantànies en blanc i negre que tenen com a punt de partida el terrat de casa seva, i que després baixen als carrers de Barcelona i d’altres ciutats per acostar-se a les vides quotidianes de la gent. La mostra es pot veure a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona del 14 de juny al 20 d’octubre.

L’any 2011 Carme Garcia va cedir a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona el seu fons de 9.093 fotografies. D’aquest conjunt, ara se’n pot veure una mostra de 300 a l’exposició “Carme Garcia. Des del terrat”. 100 fotografies s’han obtingut directament des del negatiu i més de 200 s’han imprès digitalment. Moltes d’aquestes imatges estan fetes des del terrat de casa seva, des d’on capta escenes de la vida quotidiana dels seus veïns. Altres fotografies es van captar durant els viatges que Carme Garcia va fer per Catalunya i diverses ciutats espanyoles i europees.

Carme Garcia va néixer a Barcelona l’any 1915 i va començar a fer les seves primeres fotografies als anys 30.  El 1956 va fer un curs per a dones a l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya. A partir d’aleshores va començar a fer reportatges de forma intermitent fins poc abans de morir el 2015.