Càritas Barcelona ha inaugurat al Museu Diocesà (avinguda de la Catedral número 4) una exposició fotogràfica sobre la crisi sanitària, social i econòmica que ha causat la pandèmia de la covid-19. Porta per títol “covid-19: Obre els ulls. Una lectura social i ecològica de la pandèmia” i vol posar de manifest la vulnerabilitat de l’ésser humà. Es pot visitar gratuïtament fins al 30 de juny.

L’exposició està formada per 40 fotografies de fotoperiodistes com Sandra Balcells, Dani Codina, Javier González, Pepe Navarro o Mingo Venero, i que mostren la diòcesi de Barcelona en un context desconegut de pandèmia, en què el patiment, l’angoixa, la solitud o la desesperança es fan presents. Les imatges també són l’exemple de la solidaritat de la ciutadania.

També s’hi pot veure la recreació d’una habitació de 10 m2, que és on han passat el confinament el 40 % de les persones ateses per Càritas. A més, s’ha donat especial rellevància a la targeta moneder de l’entitat, ja que entre els mesos d’abril i desembre del 2020, un total de 10.017 persones (3.865 llars) van rebre una ajuda per aliments, al 35 % de les quals se’ls va facilitar aquesta targeta.

2.800 llars més en pobresa extrema

Coincidint amb la inauguració de l’exposició, Càritas també ha presentat aquest dilluns un informe sobre la pobresa extrema. La pandèmia ha fet créixer el nombre de llars en pobresa extrema ateses per l’entitat. Ara n’hi ha 2.800 més que fa un any, fins a un total de 10.800. Segons dades de l’entitat, els afectats per la pobresa severa representen el 66 % del total de llars que ajuden, la xifra ha pujat gairebé un 20 % en comparació amb fa un any, just abans de l’esclat del coronavirus.