Ho marca la tradició. L’endemà de Nadal, a Catalunya se celebra Sant Esteve i a taula no hi poden faltar els canelons. Tot i que alguns els cuinen a casa amb la recepta familiar, cada vegada són més els qui els compren fets a les botigues de menjar preparat. Fer-los a casa requereix temps i dedicació, però anar-los a comprar també demana paciència per part d’aquells qui abracen aquesta alternativa culinària, que, de vegades, implica fer llargues cues d’espera.

Els de rostit continuen sent els preferits

La botiga Crossandra, al carrer de Muntaner, ofereix una gran varietat de canelons perquè tothom pugui degustar-los el dia de Sant Esteve sense que les intoleràncies, les al·lèrgies o les conviccions personals siguin un impediment. En tenen amb beixamel o sense, aptes per a celíacs o sense lactosa, però també disposen de propostes veganes i vegetarianes. Tot i que els més demanats encara són els de rostit, aquest establiment completa la carta amb propostes més atrevides com els de marisc, els de verdures, els de bolets i els d’espinacs amb formatge, però també de pollastre, de confit d’ànec i fins i tot de botifarra.

Més de 40.000 canelons per encàrrec

Aquest és el cinquè Nadal que viu aquest establiment de menjar preparat. Malgrat que el negoci està obert tot l’any, els treballadors asseguren que per aquestes dates han de triplicar la plantilla per poder cobrir tots els encàrrecs que els arriben. Enguany, més de 40.000 canelons sortiran de la botiga Crossandra, superant els registres de l’any passat. De fet, tal ha estat l’èxit que fins i tot han hagut de rebutjar alguns encàrrecs.