Imatge de l'espectacle 'Mount Olympus', de Jan Fabre

(ACN) El Teatre Lliure ha cancel·lat un dels plats forts de la temporada: ‘Mount Olympus’, del belga Jan Fabre, qui l’any passat va ser acusat d’assetjament sexual. Dimarts passat, precisament, la plataforma No És Cultura va anunciar que organitzaria una jornada reivindicativa el 15 de juny en paral·lel a la representació de ‘Mount Olympus’ al Lliure. L’objectiu era “fer d’altaveu” de les denúncies contra el creador, acusat d’abús de poder, males praxis, assetjament sexual i comportaments sexistes per una vintena d’extreballadors de la companyia Troubleyn.

El Teatre Lliure ha explicat en un comunicat que es cancel·la el muntatge de Fabre en consonància amb les línies programàtiques incloses en el projecte de la nova direcció. Entre aquestes mesures hi ha “la voluntat d’un teatre en el qual la redistribució de recursos i la concepció d’un canvi de model social pugui realitzar-se de la manera més ètica artísticament i humanament“. El Lliure ha assenyalat que les entrades adquirides per a aquesta funció seran retornades a tots els compradors en els pròxims dies.

No És Cultura va anunciar una jornada reivindicativa el 15 de juny coincidint amb la representació de ‘Mount Olympus’ al Lliure i van dir que l’acte es faria “es cancel·li o no” l’espectacle del dramaturg. La plataforma va considerar que les denúncies contra Fabre són “molt greus” i va lamentar que víctimes i testimonis no tenen, al seu parer, la protecció i presumpció d’innocència, que “només es reserva a la persona denunciada”.