Tàpies, Schnabel, Guinovart o Ponç. Són alguns dels artistes que es poden veure a la vuitena edició de "L'art de col·leccionar". Amb aquesta exposició la Fundació Vila Casas vol obrir al públic el conjunt d'obres privades de col·leccionistes i reivindicar-ne el paper com a apassionats de l'art. DANIEL GIRALT-MIRACLE, comissari de l'exposició "El col·leccionisme és la manera d'ajudar a l'art, d'ajudar les galeries i alhora atresorar unes peces importants que tard o d'hora acaben a domini públic. Col·leccionar no vol dir pensar no solament en la individualitzar, sinó en el bé col·lectiu." En aquesta edició es pot veure, per primera vegada, el conjunt adquirit per l'advocat Ventura Garcés. Una selecció de nou obres d'art de les més de 500 que tenia l'advocat, totes de la segona meitat del segle XX. DANIEL GIRALT-MIRACLE, comissari de l'exposició "Durant 50 anys es va dedicar a col·leccionar lo bo i lo millor de les galeries de Barcelona, des de l'època Balcet fins a l'època conceptual. En realitat és una col·lecció molt pensada, molt sentida, mai pensada comercialment, sempre pensada qualitativament, i que anava incorporant les novetats de cada moment." L'exposició es podrà veure fins al juliol.

A més d’advocat, Ventura Garcés va ser un apassionat de l’art de la segona meitat del segle XX. Així, al llarg de 50 anys va col·leccionar més de 500 peces d’autors com Antoni Tàpies, Josep Guinovart o Jaume Plensa. Ara, el Museu Can Framis treu a la llum nou obres del llegat de Garcés.

Des de 2010, el cicle “L’art de col·leccionar” reivindica la feina dels col·leccionistes i obre al públic les obres que durant anys han estat tancades a cases i a despatxos particulars.