El campanar de Santa Maria del Pi, de 54 metres d’altura, serà una de les principals atraccions de les rutes guiades a la basílica. Aquest mirador ofereix unes grans vistes de la ciutat i això té un preu. L’entrada completa val 15 euros i permet al visitant fer una ruta pels tresors de l’església, el jardí i l’espai de museu, a més de poder pujar fins al campanar. Hi ha un altre tipus d’entrada que costa cinc euros i que permet recórrer les diferents estances de l’església.

Visita gratuïta durant unes hores

Qui vulgui fer una visita de culte i evitar el pagament tindrà cada dia unes hores gratuïtes. De dilluns a divendres, entre les 9.30 h i les 11 h i de 18 a 20.30 h; dissabtes, de 17 a 20.30, i diumenges, de 9.30 h a 14 h. La resta d’horaris serà de pagament per fer les rutes guiades.

Els visitants que facin una ruta guiada sabran cap on van part dels diners de l’entrada que han pagat. La recaptació es destinarà a les obres de restauració que es faran en els pròxims mesos com ara la conservació del campanar, la restauració de la coberta de l’arxiu i l’adequació del jardí interior. Segons la direcció de la basílica, es vol convertir “el turista en mecenes”.

El 2010 el campanar es va obrir al públic

Fa tres anys que el campanar va obrir les portes al públic durant la celebració de l’Open House i va ser un èxit total. De fet la basílica va haver de tancar el campanar abans d’hora perquè estaven desbordats de públic. Durant les últimes dues edicions el campanar del Pi ja no ha participat en la jornada de portes obertes dels edificis emblemàtics de Barcelona.

Aquesta no és l’única església de la ciutat que organitza un paquet turístic i de pagament per arribar a racons d’altura. Ja fa uns mesos que la basílica de Santa Maria del Mar ha obert la terrassa que ofereix també grans panoràmiques de Barcelona, i des de fa més temps la Catedral també permet accedir-hi.