L'uniforme estava clar: samarreta vermella, mòbil a la mà i auriculars posats. Amb aquesta imatge, els més de dos-cents cinquanta participants s'han aventurat a descobrir els diferents escenaris dels fets de 1714. Una activitat, conduïda avui pel comissari dels actes del Tricentenari. TONI SOLER, comissari del Tricentenari BCN "Jo m'atreveixo a qualificar la celebració d'exit ja que ha deixat una molt bona petja a la ciutat i en el seu patrimoni i en la seva agenda cultural que s'ha vist enriquida pels actes del tricentenari" CRISTIAN ROLDÁN "La ruta es duu a terme amb l'aplicació BCN 1714 com a guia, fet que permet a l'usuari fer la visita al seu ritme. Tot i que a vegades presenta alguns problemes." "A mi no em funciona del tot hi ha vegades que sí i hi ha vegades que no, no sé si serà cosa del meu aparell o de que hi ha molta gent" "Sents com si estallés una mica pero al cap d'una estona ja s'arregla i no hi ha cap problema." L'itinerari està narrat per personatges coneguts com Santi Millán o Sergi López, depenent de l'idioma escollit. A més, permet als visitants aconseguir fites, resoldre preguntes i ambientar-se en la Barcelona de 1714. DANI CORTIJO, historiador "Sons de com podrien sonar aquests carrers en el passat, això ho ha fet el Vicenç Matamoros que en sap molt d'això. Com també s'ha fet una recreació sonora del segle XVIII amb música que això ho ha fet un grup que es diu Xuriac que fan arqueologia musical." La visita, aproximadament de dues hores i mitja, consta de 14 localitzacions. A partir d'avui, es podrà fer lliurement mitjançant l'aplicació per a mòbil. Això sí, en alguns carrers, però, la dificultat és sentir el guia.
Durant la caminada s’han visitat els diferents escenaris de la Guerra de Successió que l’aplicació per a telèfons mòbils marca en el seu recorregut. La ruta ha començat a les 10 h a la plaça de Catalunya, on els dos guies han fet un discurs inicial. La passejada ha seguit pel Portal de l’Àngel, la catedral, la plaça de Sant Jaume i així fins a 14 punts diferents, fins a la Ciutadella.
Per participar en la passejada només calia tenir descarregada l’aplicació desenvolupada per l’Ajuntament i Catalunya Ràdio, i inscriure’s prèviament al web del Tricentenari.
Tots els participants seguien la caminada a través dels seus mòbils o tauletes i anaven escoltant les explicacions de l’audioguia, que tenen les veus de diferents personalitats relacionades amb la ciutat. Toni Soler és qui narra la història en català; Santi Millán, en castellà; Sergi Lòpez, en francès; Benedetta Tagliabue, en italià; Matthew Tree, en anglès, i Hideki Matsuhisa, en japonès.