Barriada Cortsenca són els promotors del calendari “12 històries cortsenques”. Amb aquest projecte volen apropar la història i la realitat social de les Corts a la gent que hi viu o hi treballa.

La reivindicació veïnal per convertir la fàbrica de la Fiat en una escola, als anys 70; la vaga dels nens de les Cristalleries Planell, el 1925, o la gran nevada del 62  són algunes de les 12 històries cortsenques que recull el calendari impulsat pel col·lectiu Barriada Cortsenca. És el segon any que  l’editen i el del 2018 l’han centrat en el passat industrial del barri. “Volem explicar 12 històries del barri que són poc conegudes, per tal de donar importància a la vida cortsenca, tant l’actual com la del passat”, explica Enric Sellarès, membre del col·lectiu.

Darrere de cada una d’aquestes històries hi ha una feina de documentació històrica no només per aportar dades concretes sobre cadascun dels fets, sinó per tal de poder representar acuradament la vestimenta, els vehicles o l’aspecte que tenien els carrers en cada una de les èpoques que hi apareixen. Per això han utilitzat diversos llibres de divulgació històrica que recullen fotografies antigues.

Aquests dies estan acabant de perfilar els darrers detalls del calendari i està previst que la setmana que ve ja estigui a la venda, just a temps per poder ser una proposta per regalar aquest Nadal. Es podrà comprar a través del web barriadacortsenca.cat i en alguns dels comerços del barri.