La programació de la nova temporada, es completarà amb una mostra sobre els Ballets Russos de Sergei Diaghilev i també una exposició sobre l’impressionisme francès. En aquesta segona mostra, cedida per la col·lecció Clark, es podran veure llenços d’artistes com ara Pierre Auguste Renoir, Edgar Degas i Claude Monet.

Però el que més destaca de la nova temporada són les exposicions. “Goya: llums i ombres” es podrà veure entre el 15 de maig i el 24 de juny. L’altre pes pesant de la programació de primavera és la mostra “Delacroix (1798-1863)”, que s’instal·larà al CaixaForum entre el 15 de febrer i el 20 de maig. Aquesta segona exposició ha estat possible gràcies a un acord de col·laboració signat amb el Museu del Louvre de París.

Segons el director de l’àrea de Cultura de la Fundació La Caixa, Ignasi Miró, l’exposició de Delacroix que es podrà visitar a Barcelona és la mostra més important feta fins ara. Segons Miró, es tracta d’una retrospectiva comparable a la que el Louvre va realitzar l’any 1963. Així mateix,  el recorregut per l’obra de Goya estarà format per un centenar d’obres entre olis, gravats i dibuixos sobre paper. Es podran veure en viu obres tan reconegudes com ‘La maja vestida’ o ‘Vuelo de brujas’. Totes les obres del pintor espanyol han estat cedides pel Museu Nacional del Prado de Madrid.