L’objectiu és que els joves experimentin tot el procés de creació, des de la pluja d’idees inicial per escollir la temàtica, passant per l’elaboració del guió narratiu, el guió tècnic i la producció, fins a la gravació i edició de l’audiovisual. A més, part de l’equip seran actors i actrius. El coordinador del projecte, Toni Gassó, ha explicat que es busca “despertar en aquests joves el xip de creadors perquè actualment les noves tecnologies així ho permeten, no volem que es limitin a ser consumidors audiovisuals, sinó que volem que facin bon ús de les noves tecnologies i potenciar la seva creativitat”. De fet, un dels objectius del projecte és consolidar un grup de nois capaç de continuar treballant en un futur de manera autònoma.

El primer càsting per formar part del projecte ja s’ha fet, però encara hi ha places vacants. De moment, l’espai jove de la Sagrera n’ha fet difusió entre les escoles, instituts i equipaments del districte de Sant Andreu, tot i que està obert a qualsevol jove de la ciutat que hi vulgui participar.

El taller de creació col·lectiva del curtmetratge es farà cada dimecres de 19.30 a 20.30 h a l‘Espai Jove Garcilaso i finalitzarà a mitjan juliol. El resultat final es mostrarà a l’equipament juvenil de la Sagrera a la tardor i es projectarà als centres educatius de la ciutat en forma de cinefòrum.