Amb només quatre paraules ja es va posar el públic a la butxaca: "Hola Barcelona, Hola Catalunya" I després de la benvinguda, es va desfermar el rock amb Badlands. Així arrencava un concert memorable per a molts dels fans que s'hi van congregar, amb l'habitual energia i generositat del de New Jersey. Es va apropar als fans, va fer bromes i va felicitar el Barça pel seu títol de lliga. Tot plegat amb la millor selecció musical. Van sonar temes del disc The River, que en el seu 35è aniversari dona títol a la gira, i també altres clàssics com No surrender. Bruce Springsteen es va reservar temes mítics com Dancing in the Dark o Born in the USA per tancar un concert de tres hores i mitja i deixar els 65.000 assistents carregats d'energia. Tot i que alguns lamentaven que la sonoritat del Camp Nou no fos la ideal, van marxar satisfets d'haver format part d'una experiència que, diuen, s'ha de viure un cop a la vida.

Els quatre anys d’espera per tornar a veure Bruce Springsteen en directe es van esfumar quan, a un quart de deu de la nit, el Boss apareixia a l’escenari del Camp Nou. Els fans l’esperaven amb ganes, després de fer hores de cua sota la pluja i dels exhaustius controls de seguretat que ja havia anunciat la promotora Doctor Music. Com sempre, va saber donar la recompensa i fer feliços els milers d’incondicionals que des del minut u de concert ja van corejar grans èxits com ‘Badlands’.

El repertori va seguir amb ‘No surrender’, inclòs al seu treball ‘Born in the USA’. Encara van sonar més temes d’aquella època com ‘Dancing in the dark’ i I’m going down’. Fent honor al títol de la gira, un dels moments àlgids va arribar amb ‘The river’, quan la grada i la pista es van il·luminar amb els mòbils dels 65.000 assistents. Fa 35 anys que es va publicar aquest àlbum i per això el Boss l’ha volgut homenatjar en aquest tour. La melancòlica ‘Drive all night’ va trencar el ritme frenètic i imparable dels músics.

Els bisos van començar amb un altre dels moments més emotius. L’estadi es va tenyir de porpra per recordar el cantant Prince, mentre la veu del Boss entonava ‘Purple rain’. Tampoc va faltar el record per a dos músics que ja no hi són i que havien acompanyat el Boss durant dècades: Clarence Clemons i Danny Federici, integrants de la E Street Band.

Per als fans culers de Bruce va ser una nit màgica, gaudir d’un gran concert i celebrar un nou títol al seu estadi. Des del club van aprofitar la visita del Boss i van preguntar a través de Twitter quina cançó voldrien escoltar al Camp Nou per celebrar el títol de Lliga. La més votada va ser ‘Glory days’, que el de Nova Jersey va tocar després de felicitar els blaugrana.

Després de més de tres hores i mitja de concert sense pausa ni descans, Springsteen va tancar a ritme de ‘Twist & Shout – La Bamba’. La d’ahir va ser l’arrencada d’una gira que el portarà per una vintena de ciutats europees durant tot l’estiu.